jpgFeature/sdesk 696 implement raw brick http

De geschiedenis van Ellab - Thermische Validatie

Elektrolaboratoriet A/S werd in 1949 opgericht door de heer Leo Nielsen. Vanaf het begin heeft het bedrijf zich toegelegd op de ontwikkeling en productie van temperatuur indicatoren met thermokoppel voelers voor gebruik in ziekenhuizen en in de farmaceutische industrie.

Het logo/de merknaam "Ellab" werd gebruikt vanaf het allereerste begin om het bedrijf en haar producten te identificeren.

2010 - vandaag

In februari 2018 werd de gloednieuwe thermokoppelsensor voor TrackSense® Pro dataloggers gelanceerd, speciaal ontworden voor vriesdroog toepassingen. De allereerste sensor die kan worden uitgewisseld met verschillende thermokoppels.

In Augustus 2017 heeft Ellab een nieuwe vestiging geopend, Ellab Fzco in Dubai. Zo kan Ellab meer waarde toevoegen voor belangrijke klanten in het Midden Oosten

Sinds 17 augustus 2016 is Ellab eigendom van IK VIII Fund beheerd door IK Investment Partners. (Www.ikinvest.com).

Ellab Benelux BV werd opgericht op 1 mei 2016 en is gevestigd in Hengelo (o), Nederland. Ellab Benelux verzorgt de verkoop, service en kalibratie van Ellab meetapparatuur in België, Nederland en Luxemburg.

In mei 2015 werd de temperatuur flexibele sensor geïntroduceerd. In maart 2015 werd een nieuw bekabeld systeem ingevoerd, E-Val Pro.

In november 2014 werd de Pro XL logger geïntroduceerd.

In november 2014 werd de Vacuüm sensor geïntroduceerd.

In oktober 2014 werd de Compact UX logger geïntroduceerd.

In maart 2014 introduceerde Ellab de dunne sensor voor hoge temperaturen.

In november 2013 werd de TrackSense Pro Micro Druk/Temperatuur logger geïntroduceerd. Tegelijkertijd werd het SKY toegangspunt bijgewerkt.

In april 2013 werd de Compact X Logger geïntroduceerd. De Compact X Logger heeft een uitgebreid temperatuurbereik en is inzetbaar tot -50°C.

In februari 2013 werd het ontwerp voor de druksensor voor de serie TrackSense Pro loggers geüpdatet.

In januari 2013 is het nieuwe Multi Reader Station geïntroduceerd voor de TrackSense Pro producten. Tegelijkertijd werd ook een nieuwe semi flexibele sensor voor hoge temperatuur geïntroduceerd.

In het voorjaar van 2012 zijn een aantal nieuwe sensoren geïntroduceerd, waaronder een nieuwe RV-sensor voor de EtO, de flexibele Smart Flex Sensor (PTFE) en de Smart Flex en Semi Flex sensoren voor Compact en Frigo Loggers.

In januari 2012 is de Frigo Logger geïntroduceerd. De Frigo Logger is ontwikkeld voor zeer koude temperaturen en stabiliteit op lange termijn toepassingen. De logger kan continu werken bij temperaturen tot -90 °C in maximaal 13 maanden.

In September 2011 zijn de Semi Flexibele Sensoren voor TrackSense Pro bijgewerkt en de diameter is gereduceerd tot 1,5 mm.

In Mei 2011 werd een geleidbaarheidssensor ingevoerd, die is ontwikkeld voor de reinigingstoepassingen.

In Mei 2011 was de introductie van de nieuwe versie van het ETI-systeem. Het systeem bevat zowel temperatuur als druk metingsparameters.

In april 2011 werd de 2e generatie van de Mini Logger geïntroduceerd. De nieuwe Mini Logger is kleiner, heeft een groter geheugen, een langere levensduur van de batterij en een kleinere sensor diameter.

2000 - 2010

In Oktober 2010 is de TrackSense Pro sensor geïntroduceerd met 4 meetpunten. De sensor wordt gebruikt voor het vaststellen van de temperatuurverschillen op verschillende dieptes en hoogtes. Tegelijkertijd werd ook de Compact Logger uitgebracht.

In September 2010 kwam de 4 kanaals flexibele voeler voor de LAB Logger op de markt. Deze voeler wordt voornamelijk gebruikt bij het valideren van wasmachine desinfectoren in ziekenhuizen.

In 2010 kreeg Ellab Metrology Laboratory de accreditatie voor temperatuur kalibratie volgens ISO17025.

Ellab vierde in mei 2009 haar zestigste verjaardag.

In de afgelopen jaren heeft Ellab een aanzienlijke groei meegemaakt, daarom werd er besloten een nieuw hoofdkantoor te bouwen in Hillerød ten noorden van Kopenhagen. Eind januari 2009 verhuisde Ellab naar ons gloednieuwe hoofdkantoor tot vreugde van de gehele Ellab Groep.

Ellab Temperatuur Indicator - ETI - kwam in oktober 2008 op de markt.

De nieuwe TrackSense Pro Sky concept met radiofrequentie (RF) datatransmissie is gelanceerd in augustus 2008.

In november 2007 kwam de nieuwe ValSuite Pro software, versie 2.5.5.0 uit. Gelijktijdig werd de nieuwe PyroMon Software, versie 2.9.3 gepubliceerd.

In september 2007 is de Ellab Academie voor klanten en distributeurs opgestart.

De bouw van ons nieuwe kantoorfaciliteiten begint in september 2007.

In december 2006 is de nieuwe TrackSense Pro Flexibele sensor geïntroduceerd.

In november 2006 Ellab werd bekroond met de AAA-Diploma van D&B. (pdf-bestand 310kb)

In oktober 2006 is de TrackSense Pro Micro Rotatie logger geïntroduceerd voor toepassingen waarbij de grootte van belang is.

In januari 2006 Plant Service Company - Ellab distributeur in Japan - bereidt uit met een Metrology Laboratory om de Japanse markt te bedienen.

In januari 2006 heeft de Ellab Temperature (ETS) voor extreem nauwkeurige temperatuurregeling kalibraties wordt geïntroduceerd.

Wegens gebrek aan ruimte in onze huidige faciliteiten, Ellab A/S en Ellab Holding besloten in 2005 om nieuw gebouw te bouwen en verkreeg ze een terrein in Hillerød, op 25 km van Kopenhagen. De verhuizing van Ellab A/S zal naar verwachting plaatsvinden in het begin van 2009.

De TrackSense Pro X-logger, die is uitstekend voor vriesdrogen (lyofilisatie) wordt geïntroduceerd in september 2005. Het heeft een actieradius van -80 °C tot 150 °C.

In augustus 2005 introduceerde Ellab het nieuwe controlesysteem TrackView. Een kosteneffectieve oplossing om de naleving en controle van uw laboratorium, productie en stabiliteit controle-eisen te handhaven.

In mei 2005 introduceerde Ellab de flexibele oplossing in real-time thermische validatie E-Val Flex.

In oktober 2004 vestigde Ellab GmbH de metrologische laboratoria om de Duitse markt te bedienen.

In september 2004 verhuist Ellab Inc. om nieuwe en grotere locatie in het zuidelijke deel van Denver, USA. TrackSense Pro Micro Logger druk wordt geïntroduceerd en een nieuwe generatie van ValSuite 2.0 software wordt vrijgegeven.

In augustus 2004 de eigendom van Ellab A/ S is veranderd. Ellab Holding heeft haar eigendom teruggebracht van 100% naar 40% van de aandelen. De nieuwe aandeelhouders zijn Conectivo Holding ApS en Krogh Invest ApS, elk met 30% van de aandelen.

In juni 2004 wordt TrackSense voor Laboratoria wereldwijd geïntroduceerd.

In maart 2004 Ellab is ISO gecertificeerd volgens DS/ EN ISO 9001: 2000

In 2003/2004 Ellab doet grote investeringen in onderzoek en ontwikkeling en de organisatie breid zich continu uit in overeenstemming met de marktvraag.

In december 2003 Ellab verwerft het automatiseringsbedrijf MS Controle en integreert deze in Ellab R & D-afdeling.

In juli 2003 wordt TrackSense Pro Mini Logger wereldwijd geïntroduceerd in toepassingen waar thermische grootte en massa van cruciaal belang is.

In november 2002 gaat Ellab van start in Frankrijk en een nieuw marketing, sales & service bedrijf wordt opgericht. Ellab S.A.R.L. is een volle dochteronderneming in Frankrijk. Het kantoor ligt in Compiègne, in de buurt van Parijs, en het heeft de marketing, verkoop en service van Ellab Validation Equipment in Frankrijk overgenomen van ETS. Stock Frankrijk.

In oktober 2002 heeft Ellab een nieuwe huisstijl en een nieuwe homepage gekregen.

In juni 2002 werd de nieuwe draadloze datalogger TrackSense Pro geleverd aan de markt. De TrackSense Pro is ontwikkeld volgens GAMP4 en voldoet volledig aan CFR 21 Part 11.

In maart 2002 startte Ellab op de locatie in Denver een metrologisch laboratorium om de Amerikaanse markt beter te bedienen.

In augustus 2001 is het kalibratie-programma samen met nieuwe geoptimaliseerde baden gelanceerd op het moment dat de temperatuursensoren van Ellab meer en meer accuraat zijn geworden, dit vereiste meer stabielere baden.

In mei 2001 is de E-Val software 2.10 gelanceerd. Dit product voldoet bijna volledig aan de eisen van CFR 21 deel 11.

In maart 2001 is de Report Writer gelanceerd op de markt. Dit product is een geavanceerde rapport generator voor de klanten die specifieke informatie toegevoegd met de benodigde statistieken.

In september 2000 verwerft Ellab A/S de resterende 25% aandelen in Ellab Inc. van PHF Specialists Inc. In januari 2001 verhuist Ellab Inc. naar Denver, Colorado.

In juli 2000 vestigde Ellab GmbH in de buurt van Bremen/ Hamburg in Duitsland. Ellab GmbH verzorgt de verkoop en service in Duitsland en Oostenrijk.

In 2000 start Ellab een toegewijd service en kalibratie team. Ook begint ze met het leveren van certificaten bij alle apparatuur. Een nieuw, geavanceerd metrologie laboratorium heeft zich geïnstalleerd en Ellab heeft nu 2 laboratoria en 4 volledige kalibratie lijnen. Kalibratie van -80 tot 400 graden Celsius is nu mogelijk.

1990 - 2000

In augustus 1999 wordt Peter Kroch aangesteld in de positie van president en CEO van Ellab A/S.

In juli 1999 trad Hans Jørgen Leo Nielsen af als president van Ellab A/S om zich te concentreren op zijn gezin en zijn financiën in foundations en vastgoedactiviteiten. Hans Jørgen Leo Nielsen blijft lid van de Raad van Bestuur.

In april 1998 is Ellab Holding A/S opgericht als een volwaardige dochteronderneming van de stichting Ellab. De nieuwe holding is opgericht om Ellab A/S in staat stellen zich te concentreren op haar primaire bedrijfsprocessen en alle vastgoed en financiële activiteiten worden overgebracht naar deze businessunit. Tegelijkertijd werd Ellab A/S een volle dochteronderneming van Ellab Holding A/S. Als onderdeel van deze nieuwe opstelling werd een nieuwe Raad van Bestuur met erkende professionals aangesteld.

In juni 1997 wordt Ellab Philippines Corp. opgericht.

In 1996 wordt het E-Val-systeem geïntroduceerd. E-Val is ontworpen voor de validatie van thermisch processen in de voedings- en farmaceutische industrie. Het E-Val-systeem is een kabelsysteem dat bestaat uit modules voor voortdurend verzamelen van temperatuur, druk, relatieve vochtigheid, doorbuiging en rotatie. De modules zijn aangesloten in een netwerk met mogelijkheid voor 80 kanalen en waarbij de gegevens worden verzameld in een pc-gebaseerde software voor verdere evaluatie.

In 1996 wordt Ellab A/S ISO9003 gecertificeerd voor de productie van medische Thermistor voelers.

In september 1995 werd Ellab Inc. opgericht in San José, Californië, Verenigde Staten als een joint venture met PHF-specialisten Inc., die met 75% de belangrijkste aandeelhouder is.

In 1994 introduceert Ellab de TrackSense draadloze datalogger die kunnen worden blootgesteld aan temperaturen van -40 °C tot +140 °C. De TrackSense loggers zijn uniek in ontwerp door de toepassing van verwisselbare sensoren voor temperatuur, druk, relatieve vochtigheid en rotatie. De pc-software maakt het daarnaast mogelijk de datalogger met gegevens van de kabel-gebaseerde systemen uit te wisselen.

PCSOFT92 wordt verder ontwikkeld tot het PCLINK92 softwarepakket dat gegevens kan ophalen bij het CMC821, CTF9004 en CTF9008 kabel-gebaseerde systemen. Later werd dezelfde software gebruikt als basis voor de TSSOFT-software, geschikt voor TrackSense. 

In 1992 ontwikkelt Ellab zijn eerste pc-gebaseerde systeem, CMC92. De CMC92 is ontworpen voor de validatie van thermische processen in de voedings- en farmaceutische industrie. Via multiplexing kan het systeem real-time data verzamelen voor temperatuur, druk, relatieve vochtigheid, rotatie en doorbuiging in dezelfde databestanden. Het PCSOFT92 softwarepakket, dat draait op een DOS-platform, kan tot 96 kanalen registreren.

Tegen het einde van 1991 werd de CTF84 vervangen door CTF9004/08, een 4 of 8 kanaals instrument met processor, LCD-scherm en ingebouwde printer. De CTF9004 kan temperatuurwaarden meten van -100 tot +350 ° Celsius en werkt zowel op batterijen als netstroom. De CTF9004 wordt wereldwijd in grote getale verkocht aan de voedingsmiddelenindustrie. Het is nog steeds een actief verkocht en hoog aangeschreven instrument.

In 1991 introduceert Ellab haar eerst pc gebaseerde Pyrogeen programma, inclusief een relationele databank voor konijnen en testen.

In 1990 installeert Ellab zijn eerste metrologie laboratorium met gecertificeerde referentie-instrumenten voor de kalibratie van de temperatuursensoren/ sensoren en opnameapparatuur.

Sinds de jaren vijftig heeft Ellab continu de kwaliteit en precisie van haar temperatuurvoelers en sensoren. In het begin van de jaren 1990 ontwikkelde Ellab speciale voelers voor geavanceerde onderzoek metingen.

1980 - 1990

In 1985 werden de HFM86 en de DM876, thermometers voor klinische bewaking, ontwikkeld. Deze zijn ontworpen voor het meten en tegelijkertijd weergeven van 8 temperaturen. Ze worden gebruikt met de unieke selectie van zeer nauwkeurige thermokoppelvoelers voor onderkoelingstherapie, open-hart-chirurgie, enz. Deze instrumenten kunnen ook worden aangesloten op een computer.

De extreem dunne en flexibele 6- en 8-punts multipointvoelers voor hypothermische oncologie werden in 1982 geïntroduceerd. Hiermee is het mogelijk om de temperatuur in een tumor en het omliggende weefsel in kaart te brengen tijdens de behandeling van kanker.

In 1981 introduceert Ellab A/S in de voedingsmiddelenindustrie de CMC821 met programmeerbare processor, beeldscherm en printer. Op dit moment is de CMC821 zeer geavanceerd en het wordt snel de industriestandaard en wordt verkocht in grote aantallen in de komende 10 tot 12 jaar.

1970 - 1980

In 1979 werd de APT24 met processor als eerste automatische Pyrogeen testapparatuur ingevoerd in de medische industrie .

In 1978 werd de Z9CTF vervangen door de zeer geavanceerde en compacte Z4FD, die in staat is de F(0)-waarden te berekenen op 4 kanalen en druk en rotatie te meten. De Z4FD kan handmatig ingevoerde grenswaarden registreren voor temperatuur en F(0)-waarden. Ook bevat dit systeem schakelaars, zodat het mogelijk is om de werkwijze volgens de grenswaarden te controleren.

In mei 1978 is de stichting Ellab opgericht en alle aandelen van Ellab A/S worden overgebracht naar de stichting. In 1978 werd de dunne thermokoppel A-K20 gelanceerd voor metingen in het myocardium tijdens open-hart-operaties. Het wordt gebruikt in combinatie met de S-DU3 precisiethermometer voor de temperatuurbewaking van de patiënten, stroom, oxygenator etc.

In 1973 werd de eerste digitale thermometer DU-X voor temperatuurmetingen op afstand voor intensive care - en recoverykamers geintroduceerd. Deze kunnen worden gebruikt als afzonderlijke instrumenten of toegepast in een systeem van maximaal 10 patiënten.

In 1971 introduceert Ellab de Z9CTF, dat is een 6-kanaals recorder met thermokoppel voelers. Als eerste in de wereld is de Z9CTF in staat om berekening van F(0)-waarden uit te voeren. De Z9CTF wordt verkocht in grote aantallen in de komende 6-7 jaar.

In 1970 Elektrolaboratoriet A/S, die nu 40 medewerkers, verandert haar naam in Ellab A/S.

1960 - 1970

In 1967 wordt een draagbaar surveillancesysteem voor ziekenhuizen gelanceerd geschikt voor plaatsing op het nachtkastje. Dit systeem bevat modules voor temperatuur, hartslag, ademhalingssnelheid, bloeddruk en een recorder en scherm voor het verzamelen en weergeven van het hartritme.

 

In 1965 introduceert het bedrijf 's werelds eerste temperatuur recorder : TRRD6 gebaseerd op weerstand metingen geschikt voor medisch gebruik. In de volgende jaren is de TRRD6 doorontwikkeld tot de Z8-serie met 6 en 12 kanalen.

In 1961 verhuist Elektrolaboratoriet A/S naar Rødovre op slechts 7 km van het centrum van Kopenhagen. Het bedrijf heeft nu 20 medewerkers.

1949 - 1960

In 1956 werd de TEC ontworpen, dit is een 4-kanaals thermometer voor temperaturen tussen -40 en 130 graden Celsius ontwikkeld voor sterilisatieprocessen in de voedingsmiddelenindustrie.

Een van de eerste producten is ontwikkeld in 1950 en werd de TE3 genoemd. De TE3 is een 2- kanaals thermometer ontworpen voor temperatuurmetingen tussen de 16 en 45 graden Celsius. Dit product werd verkocht in grote aantallen aan klanten over de hele wereld voor de komende 20 jaar.

Meer informatie
Newsletter Sign up