jpgFeature/sdesk 696 implement raw brick http

De geschiedenis van Ellab - Thermische Validatie

Elektrolaboratoriet A/S werd in 1949 opgericht door de heer Leo Nielsen. Vanaf het begin heeft het bedrijf zich toegelegd op de ontwikkeling en productie van temperatuur indicatoren met thermokoppel voelers voor gebruik in ziekenhuizen en in de farmaceutische industrie.

Het logo/de merknaam "Ellab" werd gebruikt vanaf het allereerste begin om het bedrijf en haar producten te identificeren.

2010 - vandaag

In augustus 2019 kondigde Ellab aan dat EQT het eigendom van Ellab zou overnemen van IK Investment Partners. Lees hier het volledige artikel.

Ellab kondigde de overname aan van Hanwell Solutions Ltd. in juni 2019. Ellab wordt een belangrijke leverancier van monitoringoplossingen en de officiële slogan van het bedrijf wordt gewijzigd in Validation & Monitoring Solutions. Lees hier het volledige artikel.

SteriSense®, het nieuwste elektronische Bowie Dick-testapparaat op de markt, werd in mei 2019 door Ellab gelanceerd. Lees hier het volledige artikel.

In januari 2019 introduceerde Ellab zijn gloednieuwe TrackSense® Pro 3e generatie dataloggers, waardoor de TrackSense-serie nog hoger werd!

Op 20 december 2018 heeft Ellab FASINT en FASLAB in Italië overgenomen. Het nieuwe kantoor van Ellab in Italië bevindt zich in Milaan.

In december 2018 lanceerde Ellab zijn gloednieuwe relatieve vochtigheids- en temperatuursensor voor onze TrackSense®-serie als een zeer efficiënte vervanging van de vorige RV-sensoren van Ellab.

In september 2018 heeft Ellab zijn nieuwe 8 bar druksensor voor TrackSense® Pro uitgebracht. De hogedruksensor is ideaal voor pasteurisatietoepassingen met zijn geavanceerde piëzoresistieve sensortechnologie.

Begin september 2018 heeft Ellab twee versies van een nieuwe CO2-sensor voor CO2-incubatortoepassingen uitgebracht. De sensor werd gevolgd door een nieuwe Basic L-logger, waardoor de CO2-sensor op maximale capaciteit kan werken.

In februari 2018 werd de gloednieuwe Thermokoppel Sensor voor TrackSense® Pro dataloggers geïntroduceerd, speciaal ontworpen voor vriesdroogtoepassingen. De eerste in zijn soort sensor is de enige sensor voor dataloggers die kan worden uitgerust met een breed scala aan thermokoppelsensoren.

In augustus 2017 lanceerde Ellab een nieuwe vestiging, Ellab Fzco in Dubai. Hierdoor kan Ellab dichter bij de waardevolle klanten in de regio's in het Midden-Oosten staan.

Sinds 17 augustus 2016 is Ellab eigendom van IK VIII Fund beheerd door IK Investment Partners. (www.ikinvest.com).

1 mei 2016 wordt Ellab Benelux BV opgericht. Ellab Benelux BV bevindt zich in Hengelo, Nederland.

In mei 2015 werd de starre temperatuur flexibele sensor geïntroduceerd.

In maart 2015 werd E-Val Pro een nieuw bekabeld systeem geïntroduceerd.

In november 2014 werd de Pro XL-logger geïntroduceerd.

In november 2014 werd de vacuümsensor geïntroduceerd.

In oktober 2014 werd de Compact UX-logger geïntroduceerd.

In maart 2014 introduceerde Ellab de dunne hogetemperatuursensor.

In november 2013 werd de TrackSense Pro Micro druk / temperatuur logger geïntroduceerd. Tegelijkertijd werd het Sky Access Point bijgewerkt.

In april 2013 wordt de Compact X Logger geïntroduceerd. De Compact X Logger heeft een uitgebreid temperatuurbereik en kan worden gebruikt tot -50 ° C.

In februari 2013 is een nieuw ontwerp van de druksensor voor de TrackSense Pro-loggerserie geïntroduceerd.

In januari 2013 wordt het nieuwe Multi Reader Station voor de TrackSense Pro-producten geïntroduceerd. Tegelijkertijd wordt ook een nieuwe semi-flexibele semi-flexibele sensor met een dunne sensor geïntroduceerd.
 
In het voorjaar van 2012 wordt een aantal sensoren geïntroduceerd, waaronder een nieuwe RV-sensor voor de E-T-O-markt, de Smart Flex-sensor, een flexibele (PTFE) sensor, en de Smart Flex- en Semi Flex-sensoren voor Compact en Frigo Loggers.

In januari 2012 wordt de Frigo Logger geïntroduceerd. De Frigo Logger is ontwikkeld voor zeer koude en langdurige stabiliteitstoepassingen. De Logger kan continu werken bij temperaturen tot -90 ° C in maximaal 13 maanden.
 
In september 2011 zijn de semi-flexibele sensoren voor TrackSense Pro bijgewerkt en is de diameter verkleind tot 1,5 mm.

In mei 2011 wordt ook een geleidbaarheidssensor geïntroduceerd, die is ontwikkeld voor reinigingstoepassingen.

In mei 2011 wordt een nieuwe versie van het ETI-systeem geïntroduceerd. Het systeem omvat zowel temperatuur als druk als meetparameters.

In april 2011 wordt de 2. generatie van de Mini Logger geïntroduceerd. De nieuwe Mini Logger is kleiner, heeft een groter geheugen, een langere batterijduur en een kleinere sensordiameter.

2000 - 2010

In oktober 2010 wordt de TrackSense Pro-sensor met 4 meetpunten geïntroduceerd. De sensor wordt gebruikt om temperatuurverschillen op verschillende diepten / hoogten te bepalen. Tegelijkertijd wordt de Compact logger geïntroduceerd.

In september 2010 wordt de 4-kanaals flexsible sensor voor de LAB Logger geïntroduceerd. De sensor wordt voornamelijk gebruikt bij het valideren van wasdesinfectoren in ziekenhuizen.

In 2010 werd Ellab Metrology Laboratory voor temperatuurkalibratie geaccrediteerd volgens ISO17025.

Ellab vierde zijn zestigste verjaardag in mei 2009.

Ellab heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt en besloot een nieuw hoofdkantoor te bouwen in Hilleroed, ten noorden van Kopenhagen. Eind januari 2009 verhuisde Ellab naar ons gloednieuwe hoofdkantoor tot grote vreugde van de hele Ellab Groep.

Ellab temperatuurindicator -ETI - wordt geïntroduceerd in oktober 2008.

Het nieuwe TrackSense Pro Sky-concept met radiofrequentie (RF) -datatransmissie is geïntroduceerd in augustus 2008.

In november 2007 is de nieuwe ValSuite Pro-software, versie 2.5.5.0, uitgebracht. Gelijktijdig wordt de nieuwe PyroMon Software, versie 2.9.3 vrijgegeven.

In september 2007 wordt de Ellab Academy voor klanten en distributeurs opgericht.

De bouw van onze nieuwe bedrijfsfaciliteiten begint in september 2007. Volg de bouwwerkzaamheden hier.

In december 2006 wordt de nieuwe TrackSense Pro Flexible sensor geïntroduceerd.

In november 2006 heeft Ellab het AAA-diploma van D&B behaald. (pdf-bestand 310kb)

In oktober 2006 wordt de TrackSense Pro Micro Rotation logger voor toepassingen waarbij de grootte een probleem is geïntroduceerd.

In januari 2006 richt Plant Service Company - Ellab-distributeur in Japan - een metrologisch laboratorium op om de Japanse markt te bedienen.

In januari 2006 wordt de Ellab-temperatuurstandaard (ETS) voor extreem nauwkeurige temperatuurkalibraties geïntroduceerd.

Vanwege gebrek aan ruimte in onze huidige faciliteiten, besloten Ellab A / S en Ellab Holding in 2005 om nieuwe bedrijfsfaciliteiten te bouwen en verwierven een site in Hillerød, 25 km van Kopenhagen - richting het noorden. De verhuizing van Ellab A / S zal naar verwachting begin 2009 plaatsvinden.

De TrackSense Pro X-logger, die uitstekend geschikt is voor vriesdrogen (lyofilisatie), werd in september 2005 geïntroduceerd. Hij heeft een operationeel bereik van -80 ° C tot +150 ° C.

In augustus 2005 introduceerde Ellab het nieuwe monitoringsysteem - TrackView. Een kosteneffectieve oplossing om de naleving en controle van uw laboratorium-, productie- en stabiliteitsbewakingsvereisten te handhaven.

In mei 2005 introduceerde Ellab de flexibele oplossing in realtime thermische validatie - E-Val Flex.

In oktober 2004 richt Ellab GmbH het metrologielaboratorium op om de Duitse markt te bedienen.

In september 2004 verhuist Ellab Inc. naar een nieuw en groter pand in het zuidelijke deel van Denver, VS. TrackSense Pro Micro Pressure Logger wordt geïntroduceerd en er wordt een nieuwe generatie ValSuite 2.0-software uitgebracht.

In augustus 2004 is het eigendom van Ellab A / S gewijzigd. Ellab Holding heeft zijn eigendom verlaagd van 100% tot 40% van de aandelen. De nieuwe aandeelhouders zijn Conectivo Holding ApS en Krogh Invest ApS, elk met 30% van de aandelen.

In juni 2004 wordt TrackSense voor laboratoria wereldwijd geïntroduceerd.

In maart 2004 is Ellab ISO-gecertificeerd volgens DS / EN ISO 9001: 2000

In 2003/2004 ging Ellab over tot grote investeringen in onderzoek en ontwikkeling en breidde de organisatie voortdurend uit in overeenstemming met de marktvraag.

In december 2003 neemt Ellab het automatiseringsbedrijf MS Control over en integreert het in de R & D-afdeling van Ellab.

In juli 2003 wordt TrackSense Pro Mini Logger wereldwijd geïntroduceerd in toepassingen waar themagrootte en massa van cruciaal belang zijn.

In november 2002 gaat Ellab rechtstreeks in Frankrijk. Een nieuw marketing-, verkoop- en servicebedrijf wordt opgericht in Frankrijk. ELLAB S.A.R.L., een volledige dochteronderneming in Frankrijk. Gelegen in Compiegne, dicht bij Parijs, heeft het nieuwe bedrijf marketing, verkoop en service van ELLAB Validation Equipment in Frankrijk overgenomen van ETS. Stock Frankrijk.

In oktober 2002 heeft Ellab een nieuw huisstijlontwerp en een nieuwe startpagina.

In juni 2002 wordt de nieuwe draadloze datalogger TrackSense Pro op de markt gebracht. De TrackSense Pro is ontwikkeld volgens GAMP4 en voldoet volledig aan CFR 21, deel 11.

In maart 2002 richt de vestiging in Denver het metrologielaboratorium op om de Amerikaanse markt te bedienen.

In augustus 2001 is het kalibratieprogramma van kracht met nieuwe geoptimaliseerde baden, omdat de temperatuursensoren van Ellab steeds nauwkeuriger zijn, waardoor stabielere baden nodig zijn.

In mei 2001 wordt de E-Val-software 2.10 gelanceerd. Dit product voldoet bijna aan de vereisten van CFR 21, deel 11.

In maart 2001 wordt The Report Writer op de markt gebracht. Dit product is een verfijnde rapportgenerator voor klanten die specifieke informatie nodig hebben die met statistieken is toegevoegd.

In september 2000 verwerft Ellab A/S de resterende 25% aandelen in Ellab Inc. van PHF Specialists Inc. In januari 2001 verhuist Ellab Inc. naar Denver, Colorado.

In juli 2000 is Ellab GmbH gevestigd in de buurt van Bremen / Hamburg in Duitsland. Ellab GmbH verzorgt verkoop en service in Duitsland en Oostenrijk.

In 2000 richt Ellab een toegewijd service- en kalibratieteam op en begint alle apparatuur met certificaten te leveren. Een nieuw geavanceerd metrologisch laboratorium is geïnstalleerd en Ellab heeft nu 2 laboratoria en 4 volledige kalibratielijnen. Kalibratie van -80 tot +400 graden Celcius is nu mogelijk.

1990 - 2000

In augustus 1999 neemt Peter Krogh de positie van president en CEO van Ellab A / S in.

In juli 1999 nam Hans Jørgen Leo Nielsen ontslag als president van Ellab A/S om zich te concentreren op de financiële en vastgoedactiviteiten van de familie en de stichting. Hans Jørgen Leo Nielsen blijft lid van de raad van bestuur.

In april 1998 wordt Ellab Holding A/S opgericht als een volledige dochteronderneming van de stichting Ellab. De nieuwe holding is opgericht om Ellab A/S in staat te stellen zich te concentreren op zijn primaire activiteiten en alle onroerend goed en financiële activiteiten worden overgedragen aan deze business unit. Tegelijkertijd werd Ellab A/S een volledige dochteronderneming van Ellab Holding A/S. Als onderdeel van de nieuwe opzet werd een nieuwe raad van bestuur met erkende professionals opgericht in Ellab A/S.

In juni 1997 wordt Ellab Philippines Corp. opgericht.

In 1996 wordt het E-Val-systeem geïntroduceerd. E-Val is ontworpen voor validatie van thermische processen in de voedings- en farmaceutische industrie. Het E-Val-systeem is een op kabels gebaseerd systeem dat bestaat uit modules voor het realtime verzamelen van temperatuur, druk, relatieve vochtigheid, afbuiging en rotatie. De modules zijn verbonden in een netwerk dat tot 80 kanalen kan verwerken en de gegevens worden verzameld in een pc-gebaseerde software voor verdere evaluatie.

In 1996 wordt Ellab A/S ISO9003-gecertificeerd voor de productie van medische thermistorsondes.

In september 1995 wordt Ellab Inc. opgericht in San Jose, Californië, VS als een joint venture met PHF-specialisten Inc. Ellab A/S met 75% is de primaire aandeelhouder.

In 1994 introduceert Ellab de TrackSense draadloze datalogger die kan worden blootgesteld aan temperaturen van -40 tot +140. De TrackSense-loggers zijn uniek ontworpen met verwisselbare sensoren voor temperatuur, druk, relatieve vochtigheid en rotatie. De pc-software maakt het verder mogelijk om de logger-gegevens te integreren met gegevens van de kabelgebaseerde systemen.

PCSOFT92 is verder ontwikkeld tot het PCLINK92-softwarepakket dat gegevens kan verzamelen van de CMC821-, CTF9004- en CTF9008-kabelgebaseerde systemen. Later wordt dezelfde software gebruikt als basis voor de TSSOFT-software voor TrackSense.

In 1992 ontwikkelt Ellab zijn eerste pc-gebaseerde systeem, de CMC92. De CMC92 is ontworpen voor validatie van thermische processen in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Door middel van multiplexing kon het systeem real-time gegevens verzamelen van temperatuur, druk, relatieve vochtigheid, rotatie en voor de eerste keer doorbuiging in dezelfde gegevensbestanden. Het softwarepakket PCSOFT92, dat op een DOS-platform draait, kan tot 96 kanalen aan.

Tegen het einde van 1991 werd de CTF84 vervangen door CTF9004 / 08 een 4 of 8 kanaals terminal met processor, LCD-display en ingebouwde printer. CTF9004 meet de temperatuur van -100 tot +350 graden Celsius en kan zowel op batterijen als via de netvoeding werken. De CTF9004 wordt wereldwijd in grote aantallen verkocht aan de voedingsindustrie en wordt nog steeds actief verkocht en hoog aangeschreven instrument.

In 1991 introduceert Ellab zijn eerste pc-gebaseerde Pyrogen-programma, inclusief een relatiedatabase voor het omgaan met konijnen en tests.

In 1990 installeert Ellab zijn eerste metrologielaboratorium met gecertificeerde referentie-instrumenten voor kalibratie van temperatuursondes/ sensoren en opnameapparatuur.

Sinds de jaren vijftig is Ellab de kwaliteit en precisie van zijn temperatuursondes/ sensoren blijven verbeteren. In het begin van de jaren 1990 ontwikkelt Ellab speciale sondes voor geavanceerde onderzoeksmetingen.

 

1980 - 1990

In 1985 zijn de HFM86 en DM876 klinische bewakingsthermometers ontwikkeld. Deze zijn ontworpen om tegelijkertijd 8 temperaturen te meten en weer te geven en worden gebruikt met de unieke selectie van zeer nauwkeurige thermokoppelprobes voor hypothermietherapie, openhartchirurgie, enz. Ze kunnen ook worden aangesloten op een computer.

In 1982 worden de extreem dunne flexibele 6- en 8-punts multipoint-probes voor hypotherme oncologie geïntroduceerd. Hiermee is het mogelijk om de temperaturen in een tumor en de omliggende weefsels in kaart te brengen tijdens de behandeling van kanker.

In 1981 introduceert Ellab A / S de CMC821, met programmeerbare processor, display en printer, voor de voedingsmiddelenindustrie. De CMC821 is op dat moment zeer geavanceerd en wordt al snel de industriestandaard en wordt de komende 10 tot 12 jaar in grote aantallen verkocht.

1970 - 1980

In 1979 wordt de APT24 met processor in de medische industrie geïntroduceerd als de eerste geautomatiseerde Pyrogen-testapparatuur.

In 1978 wordt de Z9CTF vervangen door de zeer geavanceerde en compacte Z4FD, die in staat is om F-waarden op 4 kanalen te berekenen en druk en rotatie kan meten. De Z4FD kan handmatig ingevoerde grenswaarden voor temperatuur- en F-waarden registreren. Het heeft ook schakelaars, dus het is mogelijk om het proces te regelen volgens de grenswaarden.

In mei 1978 wordt de stichting Ellab opgericht en worden alle aandelen in Ellab A/S overgedragen aan de stichting. In 1978 kwam de zeer dunne thermokoppel sonde A-K20 voor het meten in het myocardium tijdens openhartchirurgie. Het wordt samen met de DU3-S precisiethermometer gebruikt voor het bewaken van de temperatuur van patiënten, flow, oxygenator, enz.

In 1975 werd de eerste elektronische digitale thermometer en Fo-waardecalculator CTD / FDQ ontwikkeld. De sterilisatiewaarden kunnen nu met een veel betere nauwkeurigheid worden berekend dan met de handmatige methode.

In 1973 worden de eerste digitale thermometers DU-X geïntroduceerd voor temperatuurmetingen op afstand voor patiënten op de intensive care en herstelkamers. Deze kunnen worden gebruikt als afzonderlijke instrumenten of in een systeem van maximaal 10 patiënten.

In 1971 introduceert Ellab de Z9CTF, een 6-kanaals recorder met thermokoppelsondes. Als wereldprimeur is de Z9CTF in staat om F-waarden te berekenen. Z9CTF wordt de komende 6-7 jaar in grote aantallen verkocht.

In 1970 verandert Elektrolaboratoriet A/S, dat nu 40 werknemers heeft, zijn naam in Ellab A/S.

1960 - 1970

In 1967 wordt een draagbaar en bedbewakingssysteem voor ziekenhuizen gelanceerd. Dit systeem bevat modules voor temperatuur, hartslag, ademhalingssnelheid, bloeddruk en recorder en cardio-mogelijkheden voor het verzamelen en weergeven van de gegevens.

In 1965 introduceert het bedrijf 's werelds eerste temperatuurrecorder TRRD6 op basis van weerstandsmetingen voor medisch gebruik. In de daaropvolgende jaren wordt de TRRD6 verder ontwikkeld als de Z8-serie met 6 en 12 kanalen.

In 1961 verhuist Elektrolaboratoriet A/S naar Rødovre op slechts 7 km van het centrum van Kopenhagen. Het bedrijf heeft nu 20 werknemers.

1949 - 1960

In 1956 TEC - een 4-kanaals thermometer ontworpen voor temperaturen tussen -40 en 130 graden Celsius is ontwikkeld voor gebruik in sterilisatieprocessen in de voedingsindustrie.

Een van de eerste producten is ontwikkeld in 1950 en heet TE3. TE3 is een 2-kanaals thermometer ontworpen voor temperaturen tussen 16 en 45 graden Celsius. Dit product wordt de komende 20 jaar in grote aantallen verkocht aan klanten over de hele wereld.

Meer informatie
Newsletter Sign up