jpgFeature/sdesk 696 implement raw brick http
Ellab breidt zich uit in Italië met de overname van FASINTERNATIONAL en FASLAB

Ellab breidt zich uit in Italië met de overname van FASINTERNATIONAL en FASLAB

20/12/2018

Vandaag kondigt ELLAB de overname aan van FASINTERNATIONAL en FASLAB in Italië, twee gerenommeerde bedrijven die gespecialiseerd zijn in de levering van producten en diensten in de life science-industrie.

ELLAB volgt zijn strategie om zijn directe geografische aanwezigheid te verdiepen om verder te groeien en de beste service aan zijn klanten te verzekeren. De overnames van FASINTERNATIONAL en FASLAB dragen bij aan de versnelling van de implementatiestrategie in Europa en de rest van de wereld.

FASINTERNATIONAL werd in 1977 opgericht in Italië en kan rekenen op zeer bekwame medewerkers en profiteert van een sterke omzetgroei. FASINTERNATIONAL is een strategische leverancier geworden voor de farmaceutische, biotechnologische en API-fabrikanten, dankzij haar vermogen om het bedrijf te diversifiëren om aan de vereisten van haar klanten te voldoen. Als exclusieve distributeur voor ELLAB sinds 2007 is FASINTERNATIONAL de toonaangevende leverancier van thermische valideringssystemen in Italië en Malta.

FASINTERNATIONAL wordt verder erkend als toonaangevend metrologisch laboratorium dat is geaccrediteerd door ACCREDIA. Het produceert hoogwaardige temperatuursensoren zoals thermokoppels en PT100 en kan bijna elk instrument huren dat wordt gebruikt voor het valideren van processen en kalibratieactiviteiten ter plaatse.

FASLAB werd in 2006 opgericht als een spin-off voor FASINTERNATIONAL, met als doel een referentie te worden voor bedrijven die hun kritieke omgevingsomstandigheden moeten bewaken. De geboden oplossingen zijn technisch geavanceerd en volledig draadloos, waardoor de meest flexibele installaties worden gegarandeerd.

Om een sterke samenwerking en partnerschap met de verkoper voort te zetten, hebben CSV LIFE SCIENCE GROUP en ELLAB een samenwerkingsovereenkomst gesloten die de overdracht handhaaft zonder de marktsituatie te beïnvloeden.

ELLAB dankt CSV LIFE SCIENCE GROUP en in het bijzonder de raad van bestuur voor FASINTERNATIONAL en FASLAB; De heer Matteo Stoduto, de heer Luca Vietri, de heer Giuseppe Aprea en mevrouw Alessandra Ferrari, voor een uitstekende professionaliteit, toewijding en samenwerking.

Mevrouw Alessandra Ferrari werkt sinds 1991 bij FASINTERNATIONAL en FASLAB en heeft enorm bijgedragen aan hun groei en succes. ELLAB is verheugd om aan te kondigen dat zij als verantwoordelijke voor de twee bedrijven zal blijven en country manager voor ELLAB in Italië wordt.

OVER ELLAB:
ELLAB is een wereldleider op het gebied van thermische validatieoplossingen voor de farmaceutische, medische en voedselverwerkende industrie. Het bedrijf werd in augustus 2016 overgenomen door IK VIII ("IK"), een fonds van BEUR 1,85, geadviseerd door IK Investment Partners, een private equity investeerder.

Meer informatie
Newsletter Sign up