jpgFeature/sdesk 696 implement raw brick http

Ellab thermische validatieoplossingen - Toonaangevende nauwkeurigheid

Sinds eind 1940 is Ellab A/S een toonaangevende producent van complete thermische validatieoplossingen voor voedings-, farmaceutische, medische en andere industrieën waar thermische verwerking veiligheid, energiebesparing, kwaliteitsverbetering en optimalisatie vereist. Ellab biedt zowel draadloze dataloggers als bekabelde thermokoppelsystemen voor een uiterst nauwkeurige en betrouwbare validatie.

Medische en chirurgische toepassingen

Medische en chirurgische toepassingen

Als gevolg van de aanhoudende vraag van vele artsen werd de eerste draagbare galvanometer met lichtvlek ontwikkeld door Ellab. Samen met een selectie van unieke thermokoppel-sondes was dit systeem in staat tot zeer nauwkeurige en snelle metingen. In een tijd dat temperatuurmetingen werden uitgevoerd met een kwik in een glazen thermometer was dit een geweldige prestatie.

Ellab bouwt aan vertrouwen

Ellab verbetert de kwaliteit van leven door bij te dragen aan het opbouwen van vertrouwen in voedsel en gezondheidsproducten, door oplossingen te bieden voor het meten, registreren, bewaken en valideren van kritische parameters van thermische verwerking.

Ellab is wereldwijd bekend als de enige fabrikant van complete instrumentatie, software, sondes, fittingen en accessoires voor thermische validatieoplossingen. Meer dan 20.000 systemen zijn wereldwijd verkocht.

Ellab-apparatuur is CE-goedgekeurd, vervaardigd volgens ISO-normen en de softwarepakketten zijn gevalideerd volgens GAMP 5.

Temperatuur validatie & bewakingsmogelijkheden

Temperatuur validatie & bewakingsmogelijkheden

In de jaren vijftig was er een snel toenemende vraag vanuit de voedings- en farmaceutische industrie naar snelle en nauwkeurige temperatuurmeting tijdens thermische verwerking. De combinatie van de elektronische thermometer en de ontwikkeling van sondes en accessoires voor metingen in alle soorten containers had een grote impact op de industrieën, wat leidde tot de mogelijkheid om hun processen te optimaliseren op een manier die nog nooit eerder was gezien.

In de jaren zestig werden onze systemen verbeterd met de nieuwste technologie en vanaf het begin van de jaren zeventig leverde Ellab de eerste digitale thermometers en temperatuurrecorders op de markt. Deze instrumenten waren de eersten die Fo- en Po-waarden konden berekenen, wat een belangrijke doorbraak was voor de voedings- en farmaceutische industrie.

De vraag naar een klein draadloos systeem resulteerde in de ontwikkeling van het pc-gebaseerde TrackSense® Data Logging System, dat in combinatie met de softwarepakketten en het grote assortiment accessoires voor alle soorten toepassingen het meest geavanceerd was op de markt.

Met de ongeëvenaarde pc-gebaseerde E-Val ™ en TrackSense®-familie is Ellab vandaag de enige leverancier van complete draadloze en realtime oplossingen. Uiteenzetten van tijd, temperatuur, druk, vervorming, relatieve vochtigheid, rotatiesnelheid en de berekening van Fo / Po-waarden kunnen worden verzameld en weergegeven in dezelfde procesbestanden.

Pyrogen Testen

Het galvanometersysteem werd verder ontwikkeld voor temperatuurmetingen bij konijnen tijdens de test op pyrogenen, wat resulteerde in opmerkelijke verbeteringen in nauwkeurigheid en gebruiksgemak voor de farmaceutische industrie.

Deze knowhow leidde tot de eerste temperatuurrecorders die de arbeidsintensieve, handmatige registratietemperaturen elimineerden en verder naar het eerste geautomatiseerde automatische pyrogeentestsysteem, dat in staat was tot berekening en interpretatie van de meetresultaten, volgens een reeks farmacopeeën.

Vandaag biedt Ellab 's werelds meest geavanceerde pc-gebaseerde Pyromon™ -systeem op een Windows-platform, inclusief een database voor het volgen van alle konijnen.

Meer informatie
Newsletter Sign up