jpgFeature/sdesk 696 implement raw brick http
FAQ

FAQ

De pagina "Veelgestelde vragen" (FAQ) van Ellab dient om gebruikers antwoorden te geven op vragen die zij hebben over Ellab als bedrijf en / of de oplossingen ervan. De vragen en antwoorden staan in de onderstaande categorieën. Voor meer informatie over de producten en oplossingen die Ellab aanbiedt, bezoekt u de productoverzichtspagina of gebruikt u onze productzoeker om het product / de producten te zoeken.

Algemeen Bedrade systemen Draadloze systemen Software Kalibratie
Algemeen

Algemeen

Waar kan ik de Ellab validaite systemen aanschaffen?
Ellab wordt wereldwijd vertegenwoordigd door filialen (directe verkoop) en distributeurs - meer gedetailleerde informatie is te vinden op onze Contact-pagina.

Hoe kan ik / we product training ontvangen?
U kunt deelnemen aan de Ellab Academy, die meerdere keren per jaar wordt gehouden in Denemarken en een aantal andere landen.

Welke garantie biedt Ellab?
Ellab biedt standaard 2 jaar garantie op de meeste apparatuur, mits deze op de juiste manier wordt gebruikt. Neem voor meer informatie contact op met uw lokale Ellab-vertegenwoordiger voor onze algemene voorwaarden.

Welk type systeem past het best bij mijn specifieke toepassing: bedraad of draadloos?
Of het nu gaat om bedrade thermokoppels of draadloze dataloggers is een kwestie van kosten, de veelzijdigheid die vereist is, tijdwinst, technische mogelijkheden en persoonlijke voorkeuren. Daarom raden we aan dat u contact opneemt met uw lokale Ellab-vertegenwoordiger voor verder advies.


Kan Ellab een systeem bieden dat bedrade en draadloze eenheden combineert?
Ja, onze ValSuite™ -software werkt met beide, afzonderlijk of in dezelfde sessie. Gegevens kunnen worden gemengd tussen het E-Val™ Pro bedrade systeem en TrackSense® Pro draadloze loggers, op voorwaarde dat het bedrade systeem het eerst is gestart. Het is ook mogelijk om bepaalde thermokoppels samen met een speciale TrackSense® Pro-sensor te gebruiken - of sluit een TrackSense® Pro-sensor aan op de E-Val Pro-module met behulp van de Sensor Interface-optie.

 

Waar vind ik de instructievideo's en introductievideo's van de apparatuur?
Alle video's van Ellab kunt worden u vinden op onze YouTube-kanaal- of video-pagina.


Levert Ellab op maat gemaakte fittingen?
Ellab denkt graag met u mee over opmaat gemaakte fittingen. neem contact op met een van onze verkopers om te kijken wat er mogelijk is.

Bedrade systemen

Bedrade systemen

Hoe lang is de batterijcapaciteit voor het E-Val Pro bedrade systeem?
De E-Val ™ Pro heeft een batterij van 8 uur. Lees hier meer over de E-Val ™ Pro-specificaties

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik tijdens een studie de stroom verlies?
De E-Val ™ Pro-module is uitgerust met een back-upbatterij van 8 uur. Als de back-upbatterij echter ook op is, worden alle gegevens in het E-Val Pro-geheugen opgeslagen voor latere toegang.

Wat is de beste methode voor het uitvoeren van pre / post-verificaties op thermokoppels?
Omdat thermokoppels nogal gevoelig zijn voor drift in de tijd, is verificatie vaak vereist. Dit kan worden bereikt met behulp van de ValSuite™ -softwarefaciliteiten in combinatie met een opstelling met een droogblok en referentie van de Ellab-temperatuurstandaard (ETS).

Voor een eenvoudige verificatie kunt u ook een pooltest uitvoeren, waarbij thermokoppels met elkaar worden vergeleken in een stabiele omgeving.


Kan het E-Val Pro bedrade systeem worden gebruikt zonder verbonden te zijn met de software of voeding?
Ja, de E-Val ™ Pro heeft een ingebouwde 8-uurs batterij, kan tot 10 afzonderlijke sessies opslaan en heeft een geheugencapaciteit die in totaal 11,5 miljoen gegevenspunten kan bevatten.


Wat is het maximale aantal sensoren dat in een enkele studie kan worden gebruikt?
Het is mogelijk om maximaal 3 E-Val ™ Pro-modules tegelijkertijd te gebruiken - dit betekent in totaal 120 sensoren tegelijkertijd.

Is het mogelijk om andere meetparameters dan alleen temperatuur toe te voegen aan het E-Val Pro bedrade systeem?
Ja, de E-Val ™ Pro-sensorinterface is ontwikkeld voor elke TrackSense® Pro-datalogger-sensor om verschillende extra parameters voor het bekabelde systeem te ontgrendelen.

Draadloze systemen
Draadloze systemen

Kunnen de draadloze dataloggers in allerlei soorten vloeistoffen worden ondergedompeld?
De Ellab dataloggers bestaan uit AISI 316L roestvrij staal en zijn IP67 geclassificeerd. Ze kunnen daarom tolereren dat ze volledig worden ondergedompeld in water, oliën en verschillende andere vloeistoffen. Neem bij twijfel contact op met Ellab.

Hoe lang gaan de batterijen mee en waar kan ik er meer kopen?
Dat hangt af van het type logger/ batterij. De batterijduur van een Micro-logger is ongeveer 75 uur, terwijl een Frigo-logger tot 3000 uur kan bereiken. Batterijen zijn speciaal vanwege de hoge temperatuurvereisten, deze kunnen worden gekocht bij alle Ellab distributiekanalen over de hele wereld.

Wat gebeurt er als een datalogger leeg raakt van de batterij?
De batterijbeheerder in de ValSuite™ -software is zeer geavanceerd en waarschuwt u te zijner tijd voordat een batterij leeg raakt. Voordat u een sessie start, kunt u een batterijtest uitvoeren die u de huidige batterijstatus laat zien. Mocht het gebeuren dat een logger tijdens een proces leeg raakt, bevat het geheugen nog steeds alle geldige gegevens die zijn verkregen voordat de gecontroleerde uitschakeling plaatsvond - vervang eenvoudig de batterij en haal de gegevens op.


Hoe kan ik erachter komen welke firmware momenteel op mijn logger draait?​
De ValSuite™ -software bevat Firmware Manager, waarbij de huidige firmwareversie wordt vermeld samen met de nieuwste versie. Gebruik de meegeleverde firmware-update-tool om de update dienovereenkomstig uit te voeren.

Kan ik de TrackSense® Pro-batterijen opladen - en kan ik andere batterijen gebruiken dan de batterijen die ik bij Ellab heb gekocht?
Om de best mogelijke prestaties van onze dataloggers te garanderen, gebruikt Ellab de nieuwste batterijtechnologieën die op de markt beschikbaar zijn. Ellab's lithiumbatterijen hebben individuele serienummers en zijn niet oplaadbaar.

In het geval van het gebruik van niet-originele batterijen, lopen gebruikers die dit proberen een groot risico de apparatuur ernstig te beschadigen en onmiddellijk hun fabrieksgarantie te verliezen.

Wat gebeurt er als een logger wordt verwarmd tot boven de 150 °C-limiet?​De maximale temperatuur die de Ellab-batterij kan weerstaan, is 150 °C. Als een toepassing hogere temperaturen vereist, is er een reeks thermische barrières beschikbaar om de logger tegen oververhitting te beschermen.

Software

Software

Is ValSuite™ FDA 21 CFR Part 11 conform en gevalideerd volgens GAMP?
Ja, de ValSuite™ Pro versie is volledig compatibel met FDA 21 CFR deel 11 en biedt indien nodig elektronische handtekeningen, toegangsbeheer en audittrail. Daarnaast werkt ValSuite™ Pro met een databasestructuur die manipulatie van onbewerkte gegevens verbiedt.

Andere versies van de software voldoen echter niet aan FDA 21 CFR Part 11.

Biedt u ondersteuning voor ValSuite™ -software?
Ellab biedt software-ondersteuning, ga gewoon naar onze ondersteuningspagina en vraag een terugbelverzoek aan.


Waar vind ik de nieuwste versie van ValSuite™?
Nieuwe updates zijn beschikbaar via de Ellab-distributiekanalen, meestal tegen een kleine vergoeding.

Is de software voor stand-alone gebruik of kan ik meerdere client-gebruikers op dezelfde database laten aansluiten?
De ValSuite ™ Pro-software is zowel voor stand-alone gebruik (2 zwevende licenties voor 2 pc's inbegrepen) als serverinstallatie.

Indien nodig kunnen meer licenties worden gekocht.

Hoeveel licenties mag ik gebruiken?
Wanneer u een systeem koopt, krijgt u 2 losse licenties (niet permanent gekoppeld aan uw 2 pc's). De verantwoordelijke voor uw investeringsproject (IQ Manager) ontvangt een activeringssleutel via e-mail.

Hoe vaak moet ik mijn software bijwerken?​
U hoeft uw software niet noodzakelijkerwijs bij te werken, tenzij de oude software natuurlijk niet langer compatibel is met b.v. uw nieuwe pc - maar als u besluit de software via een update te upgraden, vraagt u eerst om het document Wijzigingsbeheer om te zien of de wijzigingen op u van toepassing zijn.

Is de ValSuite ™ -software compatibel met Windows 10?
Ja, alle software van Ellab is compatibel met Windows 10.

Kalibratie

Kalibratie

Zijn er erkende kalibraties (ISO 17025) beschikbaar?
Ellab is DANAK geaccrediteerd met traceerbaarheid naar NPL, NAMAS en SP. We bieden geaccrediteerde kalibraties volgens EN17025 en bieden certificaten met onzekerheidsbudgetten.

Hoe vaak moeten fabriekskalibraties van apparatuur worden uitgevoerd?
We raden aan dat apparatuur minimaal eenmaal per jaar in de fabriek wordt gekalibreerd om de uiterste nauwkeurigheid te garanderen.

Waar worden kalibraties uitgevoerd?
Fabriekskalibraties worden aangeboden bij alle Ellab-vestigingen over de hele wereld - sommige bieden zelfs geaccrediteerde kalibratieservices.

Gebruikerskalibraties maken deel uit van de ValSuite ™ -software en kunnen ter plaatse worden uitgevoerd door ervaren operators. Dit is op voorwaarde dat kalibratieapparatuur beschikbaar is.

Kan ik de E-Val™ Pro thermokoppels kalibreren en aanpassen?
Ja, de kalibraties/ aanpassingen worden opgeslagen in de USB-stekker van de thermokoppels. Hiermee kunt u extra thermokoppels voorbereiden en kalibreren die als vervanging kunnen worden gebruikt.

Kunnen we lokaal kalibraties uitvoeren - en waar worden de kalibratieoffsets opgeslagen in de dataloggers van TrackSense® Pro?
Ja, volledige, semi- of handmatige kalibratieroutines zijn ingebed in de ValSuite ™ -software en samen met het volledige ID / serienummer wordt de kalibratie-informatie opgeslagen in de database.

Als het nodig is om de E-Val ™ Pro-module opnieuw te kalibreren, moet de hele eenheid dan worden geretourneerd?
Nee, het is alleen nodig om de sensorarray (s) terug te brengen naar een Ellab-kalibratiefaciliteit. Deze faciliteiten zijn beschikbaar op verschillende locaties over de hele wereld. Neem contact op met uw plaatselijke Ellab-vertegenwoordiger voor meer informatie.


Hoe lang duurt het voordat mijn apparatuur is gekalibreerd bij Ellab (doorlooptijd)?
De normale doorlooptijd voor herkalibratie is maximaal 15 werkdagen. Een 5-daagse snelle service is ook beschikbaar voor dringende gevallen.

Biedt Ellab kalibratieapparatuur?​
Ellab biedt een volledige lijn van LiquiCal-kalibratiebaden en dryblocks. Die samen met onze Ellab Temperatuur Standaard (ETS) een complete kalibratie-instelling voor temperatuurkalibratie vormt.


Naast temperatuur biedt Ellab ook een nVision druk kalibrator.

Is het mogelijk om digitaal toegang te krijgen tot mijn certificaten - misschien via ValSuite™?
Kalibratiecertificaten die worden uitgegeven na december 2016 zijn toegankelijk via de Ellab Cloud voor gebruikers die ValSuite™ 5.0.X of hoger hebben. Als dit niet het geval is, kan een kopie van het certificaat worden gekocht bij Ellab, mocht het origineel verloren gaan.

Neem contact op

Als de FAQ vragen onbeantwoord laat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor verdere vragen. Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

*vereist

Meer informatie
Newsletter Sign up