jpgFeature/sdesk 696 implement raw brick http
APPLICATIES VOEDING FARMACIE MEDISCH
APPLICATIES

Systemen voor verschillende doeleinden

Al vele jaren is Ellab A/S een toonaangevende fabrikant van validatie systemen voor thermische processen in de voedingsmiddelen industrie, farmaceutische industrie en de medische sector. 

Ellab biedt een breed scala aan uiteenlopende producten en maatwerk fittingen - in verschillende vormen en maten - waarmee gebruikers de sensoren nauwkeurig kunnen positioneren en de essentiële onderdelen van een proces kunnen meten.

TrackSense® Pro dataloggers en het E-Val ™ Pro thermokoppelsysteem zijn leverbaar met sensoren die parameters meten, zoals temperatuur, druk, vacuüm, CO2, relatieve vochtigheid en geleidbaarheid.

De dataloggers van roestvrij staal zijn volledig in water, stoom en olie onder te dompelen, zonder dat er kabels en/of doorvoersystemen nodig zijn. Dataloggers worden in de meeste processen geplaatst vanwege hun nauwkeurigheid over een lange periode en klein volume.VOEDING

Validatie van voedselverwerkende installaties, zoals retorten, pasteurisatoren en rookhuizen, vereist dat de gebruikte apparatuur uiterst nauwkeurig en betrouwbaar is.

Een systemische fout van 1 ºC komt overeen met een onnauwkeurigheid van 26% in de F0-waarde bij 121,1 ºC. Vanwege dit feit heeft Ellab een breed assortiment van sondes, sensoren, pakkingbussen en gereedschappen ontwikkelt waarmee validatie-apparatuur correct in alle soorten containers te monteren. Er worden voortdurend nieuwe fittingen ontwikkeld om de metingen van de warmte-penetratie te optimaliseren.

Verschillende factoren beïnvloeden temperatuurmetingen op het koudste punt (“cold spot”). Om deze “cold spot” in een verpakking te kunnen bepalen, is het noodzakelijk om hitte-penetratie testen uit te voeren, zodat het meest geschikte temperatuur / tijdprofiel voor het product kan worden vastgesteld.

Deze hitte-penetratie testen dienen te worden herhaald wanneer het recept, de verpakking of de procescondities wijzigen - hiervoor is Ellab's multipunt-sensor een bijzonder nuttig hulpmiddel. Om een oneindige nauwkeurigheid van de meetapparatuur te garanderen, worden periodieke her-kalibraties van voelers en sensoren geadviseerd.

Lees meer
FARMACIE

Validatie van thermische processen in de farmaceutische industrie is uitdagend, vanwege complexe applicaties, zoals vochtige hitte-sterilisatoren, vriesdrogers en depyrogenatie-tunnels. Deze vereisen meer dan alleen een hoge mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Ze vereisen ook gedetailleerde documentatie en traceerbaarheid. Het validatie-systeem dient te voldoen aan de relevante vereisten en richtlijnen, zoals FDA 21 CFR 11 Part 11 en GAMP voor de validatie van geautomatiseerde systemen.

Aan deze vereisten moeten worden voldaan voordat meetresultaten worden goedgekeurd en geaccepteerd door de FDA en andere regelgevende instanties. Een belangrijk onderdeel van de validatie is zowel documentatie als rapportage over de reden waarom de ValSuite™ Pro-softwarefaciliteiten een grote rol spelen bij analyse en uitvoering. De eenvoudige en volledig automatische uitvoering van kalibraties van validatie-apparatuur is een geïntegreerd en essentieel onderdeel van het proces en is daarom een belangrijp aspect in ValSuite™ -software.

Lees meer
MEDISCH

Reiniging, desinfectie en sterilisatie van hittebestendige medische apparaten in ziekenhuizen worden steeds belangrijker. Dit is om ervoor te zorgen dat het instrumentarium geen gezondheidsrisico's opleveren voor patiënten, ziekenhuispersoneel of derden vanwege onjuiste sterilisatie. Daarom vereisen de validatie van medische / ziekenhuisapparatuur, zoals EtO of H2O2 sterilisatoren, ovens en reinigingsautomaten, een hoge mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Tegelijkertijd is het belangrijk om ervoor te zorgen dat al het betrokken personeel begrijpt hoe de instrumenten moeten worden gebruikt.

Het is van het grootste belang dat hard- en software intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn. Dit is mogelijk door middel van een duidelijk rapport met een logische structuur, met daarin de ID van gebruikte apparatuur, berekeningen en acceptatie criteria. Dat in combinatie met een grafiek van het proces geeft de gebruiker een helder resultaat. Instellingscriteria zijn te bewaren in sjablonen voor vergelijkbare / herhaalde onderzoeken.

Lees meer
Meer informatie
Newsletter Sign up