jpgFeature/sdesk 696 implement raw brick http
APPLICATIES VOEDING FARMACIE MEDISCH
APPLICATIES
Oplossingen voor verschillende toepassingen

Al vele jaren wordt Ellab A/S beschouwd als een van de toonaangevende leveranciers van validatieoplossingen voor processen in de voedings-, farmaceutische en medische industrie. Waar bieden we dataloggers en thermokoppel-systemen voor de meeste toepassingen over de hele wereld. 

Ellab biedt een breed scala aan uiteenlopende producten en maatwerkfittingen in verschillende vormen en maten waarmee gebruikers sensoren nauwkeurig kunnen positioneren en de essentiële onderdelen van een proces kunnen meten. De TrackSense® Pro dataloggers en het E-Val ™ Pro thermokoppelsysteem kunnen worden uitgerust met sensoren die aanvullende parameters meten, zoals druk, vacuüm, CO2, relatieve vochtigheid en geleidbaarheid.

De dataloggers van roestvrij staal zijn bijzonder nuttig, omdat ze volledig kunnen worden ondergedompeld in water, stoom en olie, zonder dat er kabels of een doorvoersysteem nodig zijn. Ze kunnen ook in de meeste processen worden geplaatst vanwege hun zeer resistente en kleine afmeting.VOEDING

Toepassingen voor de voedingsmiddelen industrie

Validatie van voedselverwerkende apparatuur, zoals retorten, pasteurisatoren en rookhuizen, vereist dat de gebruikte apparatuur uiterst nauwkeurig en betrouwbaar is. Zelfs een systemische fout van 1ºC komt overeen met een onnauwkeurigheid van 26% in de F0-waarde bij 121.1 ºC. Daarom is een groot aantal sondes, sensoren, pakkingbussen en gereedschappen ontwikkeld om validatieapparatuur correct in alle soorten containers te monteren. Er worden voortdurend nieuwe fittingen ontwikkeld om de metingen van de warmte-penetratie te verbeteren.

Veel verschillende factoren kunnen de juiste temperatuurmetingen in het “cold spot”, zodat deze belangrijke “cold spot” te bepalen, is het noodzakelijk om warmtepenetratie tests om de meest geschikte temperatuur / tijdprofiel stellen voor het in de houder. Nieuwe tests moeten worden uitgevoerd wanneer het recept, de container of de omstandigheden worden gewijzigd - hiervoor kan een Multipunt-sensor een bijzonder nuttig hulpmiddel zijn. Om een voortdurende nauwkeurigheid van de meetketen te garanderen, wordt het aanbevolen dat de sondes en sensoren worden gekalibreerd.

Lees meer
FARMACIE

Farmaceutische toepassingen

De validatie van apparatuur binnen de farmaceutische industrie is zeer uitdagend, dit komt door de farmaceutische verwerkingsapparatuur, zoals vochtige hittesterilisatoren, vriesdrogers en depyrogenatietunnels, die meer vereisen dan alleen een hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Ze vereisen ook gedetailleerde documentatie en traceerbaarheid. Verder is het belangrijk dat het valideringssysteem volledig voldoet aan de relevante vereisten en richtlijnen, zoals FDA 21 CFR 11 Part 11 en GAMP4 voor de validatie van geautomatiseerde systemen in de farmaceutische industrie.

Aan deze vereisten moet worden voldaan voordat de meetresultaten kunnen worden goedgekeurd en geaccepteerd door de FDA / USDA en andere regelgevende instanties. Een belangrijk onderdeel van de validatie is zowel documentatie als rapportage over de reden waarom de ValSuite™ Pro-softwarefaciliteiten een grote rol spelen bij analyse en uitvoering. De eenvoudige en volledig automatische uitvoering van kalibraties van validatie-apparatuur is een geïntegreerd en essentieel onderdeel van het proces en is daarom ingebed in de ValSuite™ -software.

Lees meer
MEDISCH

Medische toepassingen

De thermische reinigings- en desinfectieprocessen van hittebestendige medische apparaten in ziekenhuizen worden steeds belangrijker. Dit is om ervoor te zorgen dat de verwerkte instrumenten geen gezondheidsrisico's opleveren voor patiënten, ziekenhuispersoneel of derden vanwege onjuiste sterilisatie. Daarom vereisen de validatie van medische / ziekenhuisapparatuur, zoals EtO of H2O2 sterilisatoren, ovens en reinigingsautomaten, hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Tegelijkertijd is het belangrijk om ervoor te zorgen dat al het betrokken personeel begrijpt hoe de instrumenten moeten worden gebruikt.

Daarom is het van het grootste belang dat zowel software als hardware intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn. Dit kan worden gedaan door middel van een duidelijk rapportontwerp met een eenvoudige structuur, met daarin de ID van gebruikte apparatuur, berekeningen en acceptatiecriteria, allemaal gevisualiseerd samen met een grafiek van het hele proces. Alle instellingscriteria kunnen worden opgeslagen en opgeslagen in sjablonen voor vergelijkbare / herhaalde onderzoeken.

Lees meer
Meer informatie
Newsletter Sign up